SPAGHETE DIN SPELTA CU SPIRULINA - UN PRODUS NUTRITIV ȘI VERSATIL
28.06.2022 ⋅ 0 comentarii
Nutriționiștii recomandă din ce în ce mai mult produse din speltă datorită beneficiilor lor incredibile pentru organism. Spelta este utilizată în alimentația dietetică și în cea medicală datorită conținutului redus de calorii și a compoziției chimice bogate ce face din acest tip de grâu un ingredient cheie în compoziția produselor făinoase precum pastele. Însă când te gândești la spaghete din speltă cel mai probabil le asociezi cu gustul proaspăt al sosurilor pesto și savoarea Italiei. Iar dacă te întrebi de ce să consumi preparate cu speltă colorate natural cu spirulină, află că pe lângă aspectul inedit din farfuria ta, te poți bucura și de o multitudine de proprietăți și beneficii, aceste ingrediente furnizând proteinele atât de necesare în cazul dietelor vegane. Dacă te afli în căutarea unui aliat indispensabil în lupta cu kilogramele în plus, ce scade nivelul colesterolului, reglează metabolismul, îmbunătățește sănătatea intestinului, combate toxinele și diminuează simptomele cauzate de alergii, îți recomandăm să incorporezi în alimentația ta produse din speltă.
Noi te ajutăm să faceți un prim pas spre o dietă echilibrată oferindu-ți o rețetă delicioasă, versatilă și extrem de hrănitoare, de Spaghete cu fructe de mare.
INGREDIENTE:
- 2-3 linguri ulei
- 2-3 căței usturoi pisati
- 1/4 linguriță fulgi de ardei iute sau 1/2 ardei iute
- 80 ml vin alb
- 450 g fructe de mare
- 1 legătură mare de pătrunjel
- sare - piper proaspăt măcinat
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în apă sărată, conform instrucțiunilor de pe pachet. Folosim 4 l apă și 4 lingurițe de sare.
2. În timp ce acestea se fierb, pregătim fructele de mare. Încingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeiul iute și amestecăm.
3. Peste 30-40 secunde punem roșiile cherry tăiate în sferturi (sau jumătăți) și fructele de mare.
4. Lăsăm pe foc să se călească, amestecând continuu, până se rumenesc bine fructele de mare (în aproximativ jumătate de 4 minute).
5. Turnăm vinul si avem grija ca focul sa fie la temperatura mare, pentru o evaporare rapidă a alcoolului.
6. Adăugăm smântâna, lăsăm la foc mic încă 2 minute. Condimentăm cu sare și piper proaspat măcinat, după gust.
7. Scurgem pastele de apă, le punem peste fructele de mare și amestecăm ușor până se omogenizează.
8. Servim imediat, cât sunt încă fierbinți.
Poftă bună!
Pentru a achiziționa SPAGHETE DIN SPELTA CU SPIRULINA accesați shop-ul nostru online pe www.everbio.ro unde veți descopei o varietate de produse sănătoase și delicioase. Vă recomandăm să încercați și REDEI BIO SPAGHETE DIN SPELTA CU LEURDA sau REDEI BIO SPAGHETE DIN SECARA pentru a adăuga un plus de diversitate preparatelor voastre.
EVERBIO
B-DUL REVOLUȚIEI NR. 42
Arad
0257 218 404