Realizarea unei liste de activității zilnice și beneficiile sale pentru sănătatea mentală
09.03.2023 ⋅ 0 comentarii
Beneficiile utilizării unei liste zilnice variază de la o productivitate mai mare la o sănătate mentală mai bună. De asemenea, ar putea avea un impact major asupra vieții personale, deoarece poți fi mai productiv și te poți bucura de timpul personal fără stres. Crearea regulată a unei liste te poate ajuta să-ți urmărești obiectivele pe termen scurt, ideile și realizările, având în același timp un efect pozitiv general asupra carierei tale. Mai jos sunt prezentate câteva beneficii ale stabilirii unei liste de obiective zilnice:
1.Crește productivitatea
La locul de muncă și acasă, existența unei liste task-uri vă poate ajuta să vă prioritizați sarcinile profesionale și personale. Acest lucru vă permite să organizați și să finalizați mai întâi sarcinile cele mai cruciale. Listele pot fi folosite pentru a îmbunătăți gestionarea timpului, deoarece toate sarcinile tale sunt stabilite clar și din avans. Astfel te poți decide mai ușor referitor la următorul element de pe listă.
2. Reduce stresul
Planificarea activităților pe care doriți să le finalizezi te poate ajuta să elimini sentimentul de a fi copleșit multitudinea de sarcini. Însă ai grijă asigură-te că planifici prea multe pentru o singură zi. Fi realist cu privire la cât de mult puteți realiza.
Punerea a prea multe sarcini pe lista poate provoca stres prin reamintirea constantă a sarcinilor în așteptare, așa că este mai bine să vă păstrați listele mici și ușor de gestionat. Dacă finalizați tot ceea ce este pe listă și totuși doriți să faceți mai mult, creați o altă listă și începeți cu aceea. Terminați mai întâi cele mai importante activități și salvați toate sarcinile care pot aștepta până a doua zi.
3. Îți permite să te bucuri de mai mult timp pentru tine
Între lucrul la birou, participarea la ședințe și treburile casnice, încercați să vă faceți timp pentru activitățile care vă plac. O listă vă poate ajuta să vă organizați timpul și să vă finalizați ziua mai eficient. Planificați fiecare sarcină, împreună cu timpul pe care ar putea dura în mod rezonabil. Dacă ești sincer cu tine însuți și te angajezi să îți respecți programul, poți găsi mai mult timp pentru a te relaxa și a te bucura de hobby-urile tale.
4. Reduce anxietatea și îmbunătățește sănătatea mentală
A fi capabil să reduci anxietatea este o parte importantă a unei vieți echilibrate. Organizarea programului într-o listă pentru a îți îmbunătăți sănătatea mintală prin rezolvarea incertitudinii și prin faptul că îți permite să vezi toate activitățile pe care plănuiește să le realizezi pe parcursul zilei.
Bifarea unei sarcini de pe listă poate oferi, de asemenea, o creștere a ego-ului, asigurându-vă de capacitățile dumneavoastră. De asemenea satisfacția de a bifa o sarcină de pe listă și de a vă îndrepta spre un nou obiectiv vă poate crește încrederea în sine. O stimă de sine mai mare vă poate îmbunătăți sănătatea mentală generală și vă poate oferi o perspectivă mai bună asupra vieții.
5. Oferă un sentiment de împăcare/mulțumire
Realizarea unei sarcini poate ridica moralul și îmbunătăți productivitatea. Chiar dacă este la fel de simplu ca și cum ți-ai face patul, finalizarea unei sarcini este un motivant puternic pentru mulți oameni.
6. Te ajută să devii o persoană responsabilă
Oferă-ți o recompensă atunci când finaliza o sarcină înainte de a trece la alta. Puteți, de asemenea, să vă luați un moment pentru a aprecia toată munca depusă. Atunci când scrieți o listă zilnică de sarcini, vă creați o responsabilitate pentru dumneavoastră. Așadar, atunci când finalizați toate sarcinile de pe listă, este bine să vă recompensați pentru a vă menține motivația.
7. Te ajută să-ți menții focusul pe task-ul final
Punerea unor limite de timp pentru o sarcină poate stabili limite și poate transforma obiectivul dintr-o idee într-o sarcină mai concretă. Fără limite, nu există nimic care să vă împiedice să tergiversați și să amânați continuu finalizarea sarcinii.