Primăria a dat în judecată contestatarii proiectului prin care CET-ul ar urma să fie modernizat. Vezi ce a decis instanța / UPDATE: Punctul de vedere al Primăriei Arad
11.12.2023 ⋅ 0 comentarii
Pentru că au întârziat demersurile privind licitația vizavi de modernizarea CET Hidrocarburi, două firme au fost date în judecată de Primărie. Tribunalul Arad i-a dat câștig de cauză Primăriei și a obligat fiecare firmă să plătească o despăgubire de 88.000 lei, dar existând în același timp posibilitatea de a contesta decizia instanței arădene la Curtea de Apel.
„Ar fi trebuit să se intervină și la legislația aferentă licitațiilor pentru că altfel ne trezim că facem documentații și proceduri și nu mai apucăm să le implementăm. Ne-am și grăbit și noi și Constanța și Oradea să dăm drumul la licitație. Ne-am trezit că, încă din faza de caiet de licitație, a fost contestat în cazul nostru, dar și în cazul Oradea și Constanța de două firme, în mod deliberat ca să întârzie procedura. Evident că a fost respins de către CNSC (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor), pe noi ne-a întârziat o lună de zile acest demers și am dat în judecată pentru a cere despăgubiri.
Pentru că, de prea multe ori, se întâmplă ca firme să profite de anumite drepturi pe care le are orice firmă, știind că o face doar ca să încurce. În cazul acesta a fost și destul de simplu de calculat câte zile s-a întârziat, 28 de zile, Dacă CET-ul funcționa. În primă instanță, ambele firme au pierdut și au primit o penalizare de 635 de euro pe zi, pentru fiecare firmă în parte. Și cred că este un semnal cât de poate de bun și de corect, pentru că noi suntem de bună credință. Se creează o competiție între firme, să fie transparent dar nici să se meargă în cealaltă extremă în care cineva doar încearcă să ne încurce pentru a pierde proiectele. Nu știu cine este în spatele firmelor, nici nu ma interesează, dar atunci când ai drepturi ai și obligații atunci trebuie să ți le asumi, mai ales când faci, vizibil, doar pentru a încurca”, a spus primarul Călin Bibarț.
Cele două firme sunt Romelectro SA și Electromontaj Carpați Sibiu SA, care acum sunt bune de plată. Totodată, o contestație poate fi formulată de reprezentanții firmelor la Curtea de Apel Timișoara.
Sursa: ARQ