Local Stire

Poliţia Locală a pus ochii pe sute de maşini abandonate

02.03.2021 ⋅ 0 comentarii

Maşinile abandonate nu au ce căuta pe domeniul public. Poliţia Locală a pus ochii pe ele şi a început să îndeplinească procedurile necesare pentru eliberarea spaţiului pe care îl ocupă.

„În intervalul 15.11.2020-02.03.2021, în urma acțiunilor întreprinse de polițiștii locali cu atribuții de circulație din cadrul DGPL privind autovehiculele fără stăpân/abandonate pe domeniul public, au fost aplicate 248 notificări pe mașini din această categorie, solicitând ridicarea acestora de pe domeniul public.

Astfel, până în prezent, peste 49 de proprietari/deținători legali au răspuns solicitărilor polițiștilor locali privind eliberarea domeniului public, intrând în legalitate.

În situația neconformării, după împlinirea termenului legal de 6 luni, respectiv luna aprilie anul curent, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale pentru un prim lot de 26 de autovehicule”, susţin reprezentanţii Primăriei.

Cu ce cazuri s-au confruntat poliţiştii locali

Alte 222 de autovehicule din această categorie se află în etape preliminare procedurii legale de ridicare de pe domeniul public și de trecere în patrimoniul public al UAT Arad.

„Pentru a facilita proprietarilor și utilizatorilor legali soluționarea timpurie a acestor probleme, Direcția Generală Poliția Locală Arad îi notifică prin plasarea de flyere pe parbriz imediat după sesizarea prezenței, pe domeniul public a autovehiculelor ce prezintă indicii că ar fi abandonate ori fără stăpân.

După mai bine de un an de desfășurare a proiectului de reducere a numărului mașinilor abandonate și fără stăpân în oraș, concluziile sunt următoarele:

Există numeroase autovehicule ce dispun de ITP și pentru care se plătește impozit, dar care nu sunt mutate timp de luni de zile, motiv pentru care fac obiectul sesizărilor concetățenilor privind încadrarea în categoriile susmenționate;

mulți proprietari care sunt notificați privind intrarea în etapele preliminare ale procedurii ce se poate finaliza cu ridicarea și trecerea autovehiculeor în proprietatea UAT Arad procedează la mutarea mașinilor doar când primesc ultima somație, anterior emiterii dispoziției primarului de ridicare prin procedură administrativă;

vehiculele deținute de cetățenii străini sau de persoane care nu au domiciliul în localitate necesită adesea abordări legale alternative, pentru a se da curs interesului legitim al cetățenilor de eliminare a unor potențiale focare de riscuri la adresa sănătății populației sau ordinii și liniștii publice”, au ţinut să precizeze autorităţile.

Sursa: ARQ

fashiondays.ro