Stire

Noi oportunități de formare pentru o carieră de succes la  Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”

29.09.2022 ⋅ 1 comentarii


După succesele obţinute în anul şcolar precedent, când în urma examenului de bacalaureat, Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Ţichindeal” s-a clasat pe prima poziţie în Vestul României şi pe locul al V-lea în Transilvania, o elevă de aici obţinând singura medie de 10 din judeţ înainte de contestaţii, după premiul obţinut de directorul Sorin Haiduc pentru performanţe deosebite în educaţie, la Gala Merito, veştile bune continuă să vină în continuare de la cea mai veche şcoală de dascăli de pe teritoriul românesc, care sărbătoreşte anul acesta 210 de la înfiinţare.

Colegiul Naţional „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” este beneficiarul acreditării pe cinci ani în ceea ce privește proiectele Erasmus + în domeniul formării VET, finanțate de Uniunea Europeană prin intermediul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

În urma unei selecții riguroase, 35 de elevi din clasele a XI–a, specializările învățător-educatoare și matematică–informatică, informatică intensiv vor participa la o experiență concretă de muncă și formare în spațiul european, în scopul dezvoltării competențelor profesionale și personale. Aceste stagii oferă ocazia unei formări profesionale inițiale de calitate și facilitează inserția pe piața muncii. Elevii vor beneficia atât de stagii de formare în străinătate, cât și un program cultural pentru o mai bună înţelegere a specificului zonei pe care o vor vizita.

De altfel, în următorii cinci ani, nu doar elevii vor avea această oportunitate, ci şi profesorii care îndrumă practica vor participa la activităţi de tip job-shadowing în instituții educaționale din străinătate.

În luna octombrie 2022, 18 elevi din clasele a XI-a, doi profesori însoțitori şi un profesor de practică pedagogică îşi vor desfășura stagiul de practică în Italia, în primul flux planificat în cadrul proiectului. Cel de-al doilea flux la care vor participa 17 elevi va avea loc în primăvara anului 2023 în Cipru. În  desfășurarea mobilității, elevii au alături doi profesori însoțitori și un profesor de practică participant la activități de tip job-shadowing.

Finanțarea alocată pentru primul an de proiect este în valoare de 84.850 euro.

Selecția participanților se va realiza pe baza analizei dosarului de candidatură și a rezultatelor obținute la interviul de specialitate, proba practică de utilizare a calculatorului, verificarea cunoștințelor de limbă engleză conform unui calendar stabilit și comunicat elevilor interesați.

Premergător mobilității, cei 35 elevi vor parcurge un program de pregătire pedagogică, lingvistică și culturală. Pe durata mobilității, elevii vor întocmi proiecte de activitate și vor identifica exemple de bună practică pe care le vor integra cu succes în activitățile educaționale din școală și din țară.

„Este minunat că şcoala beneficiază de un astfel de proiect  și valorifică această oportunitate de a oferi atât elevilor, cât și profesorilor o experiență unică de formare pentru cariera didactică într-un context educațional european”, a declarat coordonatorul proiectului, prof. Ştefana Şerban.

„Experiențele și oportunitățile de formare prin proiecte europene contribuie semnificativ la diversificarea ofertei educaționale a școlii, a contextului în care elevii își vor îmbogăți abilități, deprinderi și competențe necesare în domeniile profesionale pentru care se pregătesc”, consideră prof. Sorin Haiduc, directorul Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” Arad.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
11.05.2024 20:39
Eori
Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !


Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:

https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP


https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt




Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat.


Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate.


Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.


Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.


Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.


Există Cursuri De Calificare, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă.


Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
fashiondays.ro