Stire

CLEARSPRING MISO - REȚETĂ TRADIȚIONALĂ JAPONEZĂ ÎN 3 PAȘI

22.02.2022 ⋅ 0 comentarii

Este extrem ușor să gătești acasă o supă miso japoneză autentică! Preparatul de bază al dietei japoneze, supa miso făcută în casă, nu este doar delicioasă, ci aduce și multe beneficii deosebite pentru sănătate. Învață cum să prepari această supă hrănitoare urmând o rețetă simplă în 3 pași și află câteva curiozități despre miso din rândurile următoare.  


Ce este Miso?

  • Este un aliment/condiment tradițional japonez, obținut prin fermentarea unei selecții de boabe de soia, orez și grâu, măcinate pentru într-o pastă.
  • Toate aceste condiment au la bază aceleași ingrediente.
  • Pasta obținută variază, cromatic, de la alb denumit awaMiso, maro până la brun, roșu.
  • Cu cât culoarea este mai închisă, cu atât procesul de fermentație este mai lung și cu atât gustul va fi mai puternic.
  • La origini, această supă delicioasă era servită atât la masa de prânz, la cină, cât și la micul dejun, acompaniată întotdeauna de un bol de orez.  


Supa Miso a evoluat mult de-a lungul timpului, iar azi ne putem bucura de gustul său deosebit în preparate extravagante sau clasice. Dacă sunteți în căutarea aromelor tradiționale vă recomandăm să încercați condimentele pentru supă CLEARSPRING, disponibile pe site-ul www.everbio.ro, pentru a vă putea bucura într-adevăr de echilibrul și de savoarea condimentul CLEARSPRING MISO ALB, aroma intensă a condimentului CLEARSPRING MISO ORZ BRUN BIO și beneficiile oferite de condimentul CLEARSPRING MISO NEPASTEURIZAT CU CONȚINUT REDUS DE SARE BIO, ideal în dieta acelora dintre noi ce își doresc să se bucure în continuare de arome deosebite, în timp ce își păstrează dieta.


INGREDIENTE

  • 1L de apă
  • 1 bandă de 5 cm de alge uscate Kombu
  • 1 bucată ciupercă deshidratată Shiitake
  • 1 bandă de 5 cm de alge uscate Wakame  
  • 1 pachet de brânză Tofu  
  • 1 bucată ceapă verde
  • 2-3 linguri de CLEARSPRING MISO (se poate folosi orice variantă de CLEARSPRING MISO), pentru gustul autentic.


MOD DE PREPARARE

1. Înmuiați într-un vas în apă rece alga Kombu și ciuperca Shiitake timp de minim 30 de minute, puneți vasul pe foc și aduceți compoziția la temperatura de fierbere, după care scoateți alga Kombu din acest amestec.

2. Dacă doriți să puneți în supă și legume, faceți-o acum și lăsați să fiarbă până se înmoaie.

3. În continuare adăugați alga Wakame, brânză Tofu și ceapă verde și lăsați amestecul sa mai fiarbă câteva minute, după care luați vasul de pe foc și adăugați varianta de Miso preferată.


Poftă bună!  


EVERBIO

www.everbio.ro

B-DUL REVOLUȚIEI NR. 42 Arad  

0257 218 404

fashiondays.ro