Stire

Cine sunt arădenii care vor primi titluri şi distincţii de Zilele Aradului

15.07.2022 ⋅ 0 comentarii


Primăria anunţă că începând de ieri a fost pus la transpareţă un proiect de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”. Proiectul este iniţiat de consilierii Antoanela Naaji, Florin Ilioni, Csilla Aur, Levente Bognar, Ioan-Cătălin Costea, Codrin-Dacian Vlad şi Cristian Galea. Astfel, până pe 3 august, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii la registratura Primăriei Municipiului Arad. În anunţul autorităţilor locale se mai arată că proiectul de hotărâre poate fi consultat la adresa https://www.primariaarad.ro/dm_arad/portal.nsf/AllByUNID/transparenta-decizionala--2022-000189c6?OpenDocument  și  la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Dar să vedem care sunt arădenii care vor primi anul acesta titluri şi distincţii cu prilejul Zilelor Aradului. Artistul plastic Onisim Colta şi pastorul Moise Ardelean urmează să primească titlul de CETĂŢEAN DE ONOARE al municipiului, iar maestrul Gheorghe Fluieraş (muzician) va primi post mortem TITLUL PRO URBE.

În ceea ce priveşte TITLUL DE EXCELENȚĂ acesta va fi acordat următoarelor personalităţi:

•       În domeniul SPORT:  Gabriel Iazbinscky, Eugen Dumitru Căţean;   

•       În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNT: Luminiţa Ana-Maria Bulc, Vanda Cristina Stan, Erdei Emese Katalin, Ioan Rediş, Nicola Dana Lăpădat, Floarea Hotăran, Michaela Maria Borza;

•       În domeniul ARTĂ VIZUALĂ: Ferenc Kurunczi; 

 •      În domeniul SĂNĂTATE: Dr. Csaba Székely-Orbán.

Mai trebuie spus că vor mai fi acordate şi patru diplome de onoare, unor elevi care s-au remarcat prin rezultatele obşinute: Ştefan Mara, Andreea și Patrik Haizăr, Alessandra Bianca Henegaru şi Victoria-Damaris Parasca.

Prin ce s-au făcut remarcaţi

În continuare vă prezentăm motivele care i-au făcut pe aleşii locali să propune acordarea acestor titluri şi distincţii, astfel cum au fost prezentate în referatul de aprobare.

„ I. TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD

 Artistul plastic ONISIM COLTA s-a născut în data de 10 iunie 1952, în localitatea Baia Sprie, Maramureș. A absolvit Academia de Arte Vizuale “Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, secția pictură, în clasa prof. Paul Sima, în anul 1976. A obținut, în anul 2006,titlul de Doctor în Arte Vizuale - Universitatea de Arte și Design, Cluj Napoca, cu Summa cum laude. A efectuat timp de cinci ani un stagiu de perfecționare profesională post-universitară, în cadrul Centrului Special de Perfecționare Profesională București, pe linie de scenografie, între anii 1978-1980 și respectiv între anii 1983-1985. Din anul 1976 lucrează, în baza unei repartiții ministeriale, ca scenograf la Teatrul de Stat din Arad montând până în prezent peste 70 de spectacole.

Din anul 1980 este membru al UAP România, iar din anul 1995 este membru al Association Internaționale des Arts Plastiques -A.I.A.P.

În  perioada 1998-2005, domnul Onisim Colta a fost conferențiar universitar în cadrul Facultății de Arte Vizuale din Oradea. 

Între anii 1994-1998  a fost președinte al Filialei Arad a UAP și din anul 1998 vicepreședinte al acesteia.

Pictorul Onisim Colta este din anul 2000 redactor artistic la Revista “ARCA”, în paginile căreia a publicat comentarii plastice, studii, însoțite de reproduceri, pe marginea operei unor artiști de seamă din peisajul plasticii românești contemporane ca Liviu Suhar, Zamfir Dumitrescu, Mihai Mănescu, Marin Gherasim, Constantin Flondor, Paul Gherasim.

Domnul Onisim Colta a avut peste 33 de expoziții personale între anii 1976-2013; peste 92 de expoziții de grup naționale și internaționale și 5 simpozioane internaționale. A fost recompensat pentru actul artistic cu numeroase premii naționale și internaționale.

Din anul 1975 și până în prezent participă cu regularitate la expozițiile anuale organizate de Uniunea Artiștilor Plastici, filiala Arad, în galeriile Alfa, Arta și Delta, precum și în cadrul expozițiilor artiștilor arădeni care se desfășoară în Szarvas, Gyula, Kaposvar și Bekescsaba, Ungaria, Zrenjanin Serbia și Heidelberg - Germania.

II. TITLUL DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD

Domnul MOISE ARDELEAN este o personalitate reprezentativă a orașului Arad, a județului, a țării, dar și pentru Diaspora românească.

S-a născut in localitatea Pilu, județul Arad, la data de 8 martie 1955. Este absolvent al Institutului Politehnic din Timișoara, al cursurilor BEE- Educație Biblică prin Extensie si licențiat în teologie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. De-a lungul anilor a ocupat diferite funcții: inginer, profesor la Liceul Teologic Penticostal din Arad si la Facultatea de Teologie Penticostala din Arad, membru in comitet si pastor al Bisericii Penticostale Gloria din Arad. A fost secretar, vicepreședinte, iar apoi președinte al Comunității Penticostale Regionale Arad, membru în Consiliul Bisericesc și în Comitetul executiv al Cultului Penticostal din Romania, vicepreședinte al aceleiași organizații, iar în prezent, președinte al Cultului Penticostal din Romania- Biserica lui Dumnezeu Apostolică.

Domnul Moise Ardelean este și un ambasador al orașului Arad în țară și în străinătate. Participă adesea la evenghelizări, congrese, convenții, conferințe, unde orașul Arad este locul pe care îl amintește deseori susținând cu convingere că nicăieri , pe oriunde a călătorit, nu a găsit un loc mai bun decât acasă.

III. TITLUL PRO URBE - Post Mortem

 Maestrul GHEORGHE FLUERAȘ (1931-2020) a fost corist și instrumentist - fagot - la Filarmonica de Stat din municipiul Arad, vreme de 35 de ani, în perioada  cuprinsă între anii 1956-1991, iar în perioada 1980 -1986 a fost directorul al Filarmonicii Arad. Între anii 1971–2008, a dirijat Corul de Cameră „Emil Monţia” din Arad, precum și corul ”Lira” din Lipova.

Artist împlinit și muzician dedicat, Gheorghe Flueraș și-a închinat întreaga viață muzicii corale, Aradului și melomanilor orașului, obținând nenumărate succese atât pe plan local, cât şi pe plan naţional şi internațional.

Corul de Cameră „Emil Monţia“ Arad, sub bagheta sa a obținut peste 35 de distincții și premii naționale și internaționale, fapt care a contribuit la o vizibilitate deosebită și pe plan muzical al municipiului Arad.

IV. TITLUL DE EXCELENȚĂ

În domeniul SPORT:

  • Domnul GABRIEL ZOLTAN IAZBINSCKY s-a născut la data de 18.09.1972 în județul Arad. A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, promoția 1997 și Masterul în Management și impresariat sportiv, promoția 2009  în cadrul Universității de Vest ” Vasile Goldiș ” Arad.

Domnul Iazbinscky Gabriel Zoltan a fost profesor de educație fizică și sport la Colegiul Național ,,Preparandia Dimitrie Țichindeal” Arad, între anii 1997-2010, unde ocupa și funcția de consilier educativ, organizând și activitatea comitetului de diriginți din unitatea școlară. Din anul 2011  și până în prezent, este profesor de educație fizică și sport la Liceul Teoretic ”Vasile Goldiș” din Arad.

În perioada 2010-2012 în calitate de inspector școlar de specialitate domnul profesor Iazbinscky Gabriel Zoltan a coordonat și organizat activități care au inclus profesorii de educație fizică și sport din județul Arad.

Domnul profesor Iazbinscky Gabriel Zoltan nu s-a rezumat doar la activitate didactică și de mentorat, ci are și o vastă experiență profesională de organizator de evenimente sportive, culturale și de caritate. În acest sens menționăm:

-   ,,Aradul în mișcare” – 6 ediții, 2011 – 2017

-   ,,Arad mobilizează-te!” – 5 ediții, 2011 - 2016,

-   Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Faza Națională a Campionatului de Șah – 2011

-   Tabăra social- educativă de la Căsoaia și Straja 2012

-   Antrenorat pentru un viitor inspirat – proiect PHARE

-   ,,Maratonul lui Moș Crăciun” concurs de natație – 3 ediții, 2012-2015

-   Activități de păstrare și conservare a tradițiilor; șezători, încondeierea tradițională a ouălor de Paști, colinde – Șezătoarea Zimand Cuz - 3 ediții 2019 – 2022

-   „Sărbătoarea sălcuțelor” – 2 ediții, 2018-2019

-   Festivalul ”Folk – Joc” , Utviniș ( Festival de muzică folk ) – 5 ediții 2018 – 2022

-   ,,Bucuria Crăciunului” – spectacol caritabil - 3 ediții, 2017-2019

-   ”Aradul aleargă” – competiție de alergare -  3 ediții, 2020 – 2022

-   Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Faza Națională a Campionatului de Pentatlon – 2022

    Domnul Iazbinscky Gabriel Zoltan este cunoscut  în mass-media arădeană și ca un bun crainic sportiv datorită faptului că a comentat diferite competiții sportive precum Supermaratonul Bekescsaba-Arad- Bekescsaba - în cadrul a XII ediții-  dar și meciuri disputate de echipele UTA, ICIM ARAD sau diferite alte întreceri sportive.

  • Domnul EUGEN DUMITRU CĂȚEAN s-a născut în data de 26 octombrie 1955, în Rotbav, judeţul Braşov. A practicat gimnastica de performanţă în tinereţe şi de 30 de ani descoperă şi antrenează noi talente.

Eugen Cățean este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti și este profesor gradul I, antrenor emerit și arbitru internaţional. A ajuns să facă gimnastică de performanţă pentru că era cel mai mic din clasă la Liceul Sportiv din Braşov. S-a îndrăgostit de gimnastică chiar dacă aparatele îi păreau foarte mari şi a dovedit seriozitate în această disciplină.  În calitate de sportiv a obţinut titlul de campion naţional şi a fost la un pas de „porţile loturilor naţionale”.  În prezent, este antrenor și profesor colaborator al Clubului Sportiv „CSS Gloria” Arad.

           La finalizarea studiilor a ales să vină la Arad unde profesează de o viaţă și unde a realizat performanţe instruind trei generaţii de gimnaşti. A obţinut cu elevii săi numeroase titluri de campioni naţionali. Are în palmares sute de medalii obţinute pe echipe, la individual şi pe diverse aparate. A făcut instruire de performanţă cu circa 100 de copii, din care 25-30 au ajuns campioni, având cu ei rezultate remarcabile internaţionale: medalii europene la juniori, bronz la balcaniade, titlu european la seniori, mondiale de seniori şi la Jocurile Mondiale de Tineret”, a dus sportivi în loturile naţionale de juniori şi seniori.

          Gimnastul Eugen Cățean a fost antrenorul echipei naţionale și a participat la Jocurile Mondiale ale Tineretului de la Moscova în anul 1986. Arbitrează concursuri din anul 1985, fiind şi arbitru internaţional, calitate în care a participat la o serie de competiţii, la cupe mondiale şi jocuri mondiale universitare. În anul 2007 a fost şef de brigadă la sol, la Bangkok la Jocurile Mondiale Universitare.

          Profesorul Eugen Cățean a fost decorat de Preşedinţia României cu Meritul Sportiv.

În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNT:

  • Doamna LUMINIȚA ANA-MARIA BULC  este absolventă a Facultății de Științe Umanist-Creștine, specializare Istorie - Limba și Literatura Engleză, în cadrul  Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad. În perioada 2006-2009, urmează cursurile doctorale, finalizând cu titlul de doctor în Filologie în cadrul Universității de Vest Timișoara. A efectuat numeroase cursuri de formare, de pregătire în domeniu, fapt care o conturează pe acesta ca un real profesionist în domeniul educației.

În prezent, doamna Bulc Luminița Ana Maria este profesoară la Colegiul Național ”Moise Nicoară” din Arad. Aceasta a publicat peste 23 de studii, articole de specialitate. De asemenea, a condus programe de mentorat, dar și numeroase stagii de pregătire profesională, în perioada anilor 2005-2022.

 În calitatea sa de cadru didactic, doamna Bulc Luminița Ana Maria a dat dovadă de mult profesionalism evidențiat în mod exemplar de elevii de la „Moise Nicoară”. Elevii pregătiți și coordonați de doamna profesoară au participat și au fost recompensați la diferite concursuri naționale și internaționale.

  • Doamna profesoară VANDA CRISTINA STAN a studiat la Facultatea de Filologie din cadrul Universității ”Babeş- Bolyai” Cluj-Napoca, secția Engleză – Germană, în perioada 1977-1981, fiind șef  promoție. Din anul 2004 este doctor în Filologie în cadrul Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca. 

Doamna profesoară Vanda Cristina Stan posedă o prestigioasă pregătire academică și educațională ilustrată elocvent de următoarele diplome și burse:

  • 2001-2002 - Diplomă de formator Drepturile Omului , University York, Marea Britanie
  • 2003 - Fulbright Scholar - Departamentul de Stat SUA, University of Chicago, IL, USA
  • Noiembrie 2003 - Certificat de participare - Multiculturalism şi diversitate etnică în Europa Fundația Pestalozzi,Trogen , Elveția
  • 2008 EUA Membership – UVVG/  – inițiator aderare UVG in EUA Certificare Torino,  Maastricht – Conferințe EUA
  • 2009-2010 / Curs Certificare/ Pedagogia Montessori în Învățământul Modern, SUA,   Florida
  • 2011- Bursa/ Grant Oxford, Marea Britanie,  „Predare CLIL avansat în învățământul modern” Formator CLIL British Studies Centre – Oxford, Marea Britanie
  • 2012 – Cambridge University ESOL
  • 2013 – Stanford University, USA - Democratic  Development
  • 2014 - Harvard University, USA  – History, Cultural And Political Development Of China.

  Doamna Vanda Cristina Stan este membru al colectivului de autori de manuale de limba engleză pentru liceele din România, proiect al Consiliului Britanic și al Ministerul Învățământului din România. A supervizat apariția seriei ” Pathway to English”, editura  Oxford University Press, ediție cu 24 de volume și suporturi lingvistice pe CD. A inițiat diferite schimburi de profesori și studenți de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad cu profesori și studenți proveniți de la  Colegiul „Aquinas” Manchester, Marea Britanie, dar și proiecte de grup de acțiune precum ”Drepturile omului”, ”Arădeni pentru Arădeni”, ” Movie Night ”, ” Balul de Cristal”,  Fundația Study International.

A coordonat proiecte precum: Romania - Grundtvig, European University Project în parteneriat cu Bristol University, din UK, dar și cu Tessedik University Bekescsaba, din Ungaria. A participat la numeroase conferințe internaționale și a publicat numeroase articole, studii și manuale.

 Calitatea activității sale profesionale, numărul foarte mare de elevii care au primit burse în mari universități ale lumii, o reprezintă pe doamna profesoară Vanda Cristina Stan ca model didactic arădean reprezentativ. Doamna profesoară Vanda Cristina Stan, în acest mod profesionist, alături de alte numeroase cadre didactice arădene, indică valoarea învățământului preuniversitar din municipiul nostru.

  • Doamna ERDEI EMESE KATALIN este o îndrăgită profesoară de Educație fizică și Sport la Colegiul ,,Csiky Gergely” Arad. Este primul antrenor român de majorete și twirling. Acesta ocupă funcția de vicepreședinte al Clubului Sportiv Mistral Arad.

În anul 2004, formează prima echipă de majorete a liceului, fiind astfel primul promotor al acestei discipline sportive în România. În anul 2008, echipa de majorete pe care o antrenează obține numeroase titluri pe plan național și internațional. În anul 2012, obține medalia de bronz la secțiunea Parade Corps din cadrul Campionatului Mondial de Twirling, organizat la Neuchatel - Elveția. În anul 2013, sportiva Haristiade Daria, antrenată de doamna Erdei Emese Katalin, obține locul patru la Campionatul European, disciplina solo baston. Lotul sportiv antrenat de doamna Erdei Emese Katalin include tinere speranțe sportive care se află pe locuri meritorii, în plan european și mondial.

Din anul 2015, doamna profesoară Erdei Emese Katalin este preşedintele ales al disciplinei sportive de majorete și twirling din România, dar și reprezentantul României, ca președinte al Național Baton Twirling Association, la Campionatele Mondiale și Europene de profil.

Activitatea de până la acest moment a doamnei profesoare Erdei Emese Katalin reprezintă nu doar un motiv de bucurie pentru disciplina sportivă de majorete și twirling din România, cât și un prilej de bucurie pentru orașul Arad care, prin activitatea echipei antrenate de doamna profesor este recunoscut și, prin această disciplină sportivă, pe plan național și internațional.

  • Domnul profesor IOAN REDIȘ s-a născut în municipiul Arad, în data de 28 ianuarie 1951. A studiat la Școala Populară de Artă din Arad. A finalizat studiile muzicale în cadrul Academiei de Muzică “George Dima “din Cluj-Napoca, promoția 1976. Domnul profesor a fost peste 50 de ani dirijorul corului liturgic din Biserica ” Speranța” din Arad.

În perioada 1977-1991 a fost profesor de acordeon la Școala Populară de Artă din Arad, iar din anul 1991 a predat la Liceul Teologic Baptist ,,Alexa Popovici” din Arad, ocupând funcția de director timp de 24 ani.

Liceul Baptist ”Alexa Popovici” constituie astăzi, unul din cele mai prestigioase unități școlare din municipiul Arad, dar acest fapt nu trebuie să ne determine să uităm cât de dificile au fost demersurile necesare pentru înființarea acestuia. Meritul incontestabil în materializarea acestei unități de învățământ îi aparține, indubitabil, domnului Ioan Rediș, care poate fi considerat și datorită activitatii sale în calitate de director, un real părinte al școlii arădene.

  • Doamna profesoară NICOLA DANA LĂPĂDAT  s-a născut la data de 2 noiembrie 1981, în localitatea Lipova, județul Arad. Este specializată în Filologie clasică limba latină şi limba greacă veche. Este doctor în Filologie din anul 2019. Actualmente, este profesoară la Liceul Teoretic ”Adam Müller Guttenbrunn” Arad.

Doamna profesoră Lăpădat Nicola Dana este un profesor cu solide competențe pedagogice şi științifice care acordă o importanţă deosebită atât procesului de formare şi dezvoltare profesională a dascălului, dar şi procesului de formare şi dezvoltare a elevului, fapt care este evidențiat de rezultatele deosebite obținute în cadrul olimpiadelor naţionale şi internaționale.

Un reușit parteneriat realizat între profesorul coordonator, dr. Lăpădat Dana-Nicola şi eleva Cristina Daria Toderici a condus la obținerea medaliei de aur, în data de 21 aprilie 2022, în cadrul Olimpiadei Naționale de Limbi clasice, limba greacă veche şi limba latină, care a avut loc în Târgul Jiu. Această medalie de aur pe de-o parte, este o mare realizare a elevei care prin mult efort şi sacrificiu a reușit acest loc I, dar pe de altă parte reprezintă o materializare a dragostei și pasiunii cu care doamna profesoară a reușit să transmită faptul că, limbile clasice, în general şi limba latină, în particular nu sunt /nu este o limbă moartă, ci o limbă transformată de timp în limba română și din care ne-a parvenit o cultură fundamentală atât materială cât și spirituală.

  • Doamna profesoară FLOAREA HOTĂRAN este absolventă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Timișoara. Este din anul 1990 singurul cadru didactic medic veterinar din Județul Arad.  În prezent, doamna Hotăran Floarea este profesoară la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad. În lunga sa carieră a format sute de elevi care mai apoi au devenit la rândul lor medici veterinari de renume. De-a lungul activității sale, a fost profesor evaluator în comisiile de Certificarea calificării profesionale; membru în Comisiile județene și naționale ale Olimpiadelor școlare din aria curriculară ,,Tehnologii”; membru în Comisiile examenului național de Bacalaureat; membru în Comisiile de autorizare, evaluare și monitorizare a furnizorilor de formare profesională a adulților/ județul Arad.
  • Doamna profesoară MICHAELA MARIA BORZA a studiat la Facultatea de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic ‘Traian Vuia’ Timișoara. A fost directorul Liceului Tehnologic ‘Aurel Vlaicu’ din Arad, director care a pionierat parteneriatele tehnologice cu licee și școli din străinătate.  În prezent, doamna Borza Michaela Maria este profesoară la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Henri Coandă” Arad.  A fondat și coordonat școala profesională ASTRA, singura școală profesională privată din județul Arad. Conform colegilor, doamna profesoară Borza Michaela Maria a fost mentorul directorilor de licee tehnologice din Arad.

În domeniul ARTĂ VIZUALĂ:

  • Domnul FERENC KURUNCZI s-a născut in Arad, urmeaza studiile preuniversitare în scolile arădene. A absolvit Politehnica din Timisoara, Facultatea de Automatizări si Calculatoare în anul 1990. În prezent este analist-programator la societatea ENEL Arad.

Domnul Kurunczi Ferenc este atașat orașului natal. Prin spiritul civic asumat, și pasionat de arta fotografică, contribuie la cunoașterea si conștientizarea valorii patrimoniului cultural al urbei noastre. Prin fotografiile sale, care sunt adevărate surse de documentare din istoria Aradului, promovează mai ales in mediul virtual, valorile arhitecturale și ambientale ale orasului transmitând informații esențiale scrise despre acestea în mai multe limbi.

Viata culturală și bogația arhitecturala a orașului prind viata in fotografiile realizate, fiind prezentate și in expozitii personale si de grup, atat în tară, cat si în străinatate.

 În domeniul SĂNĂTATE:

·Domnul Dr. CSABA SZÉKELY-ORBÁN este absolvent al Universitatii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, promoția 1979. Acesta profesează ca medic oncolog în Arad din anul 1986. In perioada 1997 -2021 a fost şeful Secţiei Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

De 25 de ani este cadru didactic universitar al Universității „Vasile Goldiş” din Arad, Facultatea de Medicină Generală, fiind coordonator al medicilor rezidenti.

  • ,,Vasile Goldiş”, primul Centru de acest profil din România prin care s-a creat infrastructura și mediatizarea în vederea implementării unui program gratuit de depistare precoce a cancerului mamar sustinut în prezent de Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Ca medic sef de sectie s-a dedicat dezvoltarii si modernizarii continue a sectiei de oncologie pentru a crea condiții cat mai bune pacientilor atat in ambulatoriu, cât si in spital, noul spital de oncologie din Arad fiind in curs de finalizare.

A participat la congrese importante în formarea profesională și didactică, respectiv la numeroase programe de cercetare în țară și străinătate

  VDIPLOMA DE ONOARE:

  • ȘTEFAN MARA s-a născut la data de 19.12.2003 în Arad. Este elev al Colegiului Național „Preparandia Dimitrie Țichindeal ” Arad.

  Practică dansul sportiv de la vârsta de 8 ani. Acesta este afiliat la Federația Română de Dans Sportiv.

 Anul 2021 a fost un an remarcabil pentru tânărul Ștefan Mara, deoarece a obținut titlul de vice campion mondial WDSF în cadrul competiției desfășurate în Erevan – Armenia, dar și titlul de vicecampion european WDSF în cadrul competiției desfășurate în Mulheim-Germania. În același an, a devenit campion național și a obținut șase locuri I la competițiile internaționale desfășurate în Italia, un merituos loc I la competiția internațională organizată la Sibiu-România și un loc II la competiția internațională organizată în Caligari-Italia.

Valoarea competițională a tânărului arădean Ștefan Mara, dovedită în pofida tinereții sale, nu poate constitui decât un motiv real de bucurie pentru antrenori, familia sa, dar și un model de urmat de către tinerii din comunitatea locală arădeană.

  • ANDREEA și PATRIK HAIZĂR – antrenori ai Școlii de Dans Royal Steps Arad. Sunt o pereche de dansatori arădeni ce au obținut anul acesta medalia de bronz în cadrul concursului Wdsf International Open din Lyon, Franța la categoria Seniori 1 Latino.

ANDREEA și PATRIK HAIZĂR au obținut titlul de CAMPIONI NATIONALI AI ROMÂNIEI la cel mai inalt nivel din dansul sportiv – Open Latino la categoria Senior 1, la Campionatul Național al Romaniei pe Sectiuni, care a avut loc în 9 – 10 Aprilie la Timisoara. Sunt prima și singura pereche arădeană care a câștigat vreodată Campionatul național de dans sportiv la acest nivel și la aceasta vârstă. Totodată, sunt prima și singura pereche de dansatori arădeni care a concurat vreodată la secțiunea Seniori.

        Pentru cei doi dansul este o artă. Sute de ore de antrenament stau în spatele fiecărei coregrafii ca să iasă totul perfect, iar, astfel, aceștia reușesc să transmită emoție prin fiecare mișcare a lor. De asemenea, activitatea acestora ca și antrenori se reduce la momente magice, cu care se hrănesc sufletește până la următoarea competiție prin performanțele elevilor.

  • ALESSANDRA BIANCA HENEGARU – absolventă a Colegiului Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”.  A fost mereu o elevă silitoare şi o tânără cu multe hobby-uri. Este pasionată de călătorii, ski, tenis și înot.  Pe de o parte nu a renunţat la pasiuni, dar nici nu a sacrificat şcoala de dragul activităţilor extraşcolare. A încheiat clasa a XII-a  ca șefă de promoție, iar rezultatele examenului de bacalaureat au venit să confirme eforturile sale.

Alessandra Bianca Henegaru este eleva care a muncit timp de patru ani pentru aceste rezultate, un vis ce poate părea imposibil pentru mulți și cu o ambiție care o caracterizează.

  • VICTORIA-DAMARIS PARASCA - absolventă a Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad, fiind șefa de promoție 2022. A depus contestație la o notă de 9,90 și a reușit să își împlinească țelul: o medie de 10 pe linie la examenul de bacalaureat.

De-a lungul anilor de studiu, Damaris a participat la numeroase olimpiade, fiind mereu printre premianți. Printre cele mai recente realizări sunt participarea la faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română și la cea a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viață, unde a obținut Mențiune.”

Foto: Arhiva

 

 


 

fashiondays.ro