Ce trebuie să faceţi atunci când daţi foc vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale
04.04.2022 ⋅ 0 comentarii
Pe fondul creșterii semnificative, în ultima perioadă, a numărului incendiilor de vegetație uscată produse ca urmare a focului deschis pentru curățarea terenurilor, fără respectarea măsurilor obligatorii de apărare împotriva incendiilor, Primăria Municipiului Arad prin Biroul Protecție Civilă, Voluntariat pentru Situații de Urgență aduce la cunoștința cetățenilor și deținătorilor de terenuri agricole, măsurile și regulile de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de miriști, vegetație uscată și resturi vegetale.
„Astfel, arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
Arderea miriștii se face, de asemenea, cu respectarea unor prevederi generale:
Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, conform prevederilor Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, aprobate prin Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr. 163/2007.
Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum și stingerea jarului după terminarea activității”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
Arderea resturilor vegetale și a vegetației uscate fără asigurarea supravegherii și luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează contravențional cu amendă de la 1000 la 2500 lei.
Foto: Arhiva